Rio 2016

Hockeysters op koers voor volgende ronde na zege op Zuid-Korea

De Nederlandse hockeysters hebben maandag ook het tweede groepsduel op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met overtuiging gewonnen. Zuid-Korea werd met 4-0 verslagen.

Oranje ligt daardoor op koers voor de volgende ronde. Eerder werd Spanje in groep A al met 5-0 verslagen. Duitsland, Nieuw-Zeeland en China zijn de overige tegenstanders in de poule, waar de eerste vier landen doorgaan.

Kelly Jonker was maandag tegen het zwakke Zuid-Korea belangrijk met drie treffers. Halverwege had ze al twee keer gescoord en in de derde periode maakte ze uit een strafcorner de derde. Carlien Dirkse van den Heuvel zorgde voor 4-0.

Woensdagavond staat tegen China de derde wedstrijd op het programma. Vervolgens wordt er nog gespeeld tegen Nieuw-Zeeland (vrijdag) en Duitsland (zaterdag).

Nederland pakte zowel in Peking (2008) als in Londen (2012) de gouden medaille. De ploeg van bondscoach Alyson Annan is tevens de regerend wereldkampioen.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.

Lees meer over:
Tip de redactie