Oma Thaise medaillewinnaar sterft aan hartaanval tijdens feest

De 84-jarige grootmoeder van een Thaise gewichtheffer is kort nadat haar kleinzoon een bronzen medaille won overleden aan een hartaanval. 

Sinphet Kruaithong werd in Rio de Janeiro derde in de categorie tot 56 kilogram. In een dorpje in de Thaise provincie Surin keek een grote groep mensen naar de live-uitzending van de wedstrijd.

Nadat Kruaithong de medaille binnenhaalde, brak er een groot feest los. Dat werd abrupt beëindigd toen grootmoeder Subin Khongthap neerviel en roerloos op de grond bleef liggen.

"De eerste aanname is dat ze bezweek aan hartfalen, maar we moeten het officiële rapport van het ziekenhuis afwachten", zegt een politiewoordvoerder van Surin. "We weten niet of ze overenthousiast was. Misschien was ze al ziek."

Kort voor de Spelen werd Khongthap nog geïnterviewd door lokale media. "Ik mis mijn kleinzoon, maar hoop dat hij succesvol is. Hij doet dit voor zijn land, hopelijk komt hij terug met een gouden medaille."

Sinphet zorgde voor het tweede Thaise eremetaal tijdens de Spelen in Rio. Sopita Tanasan won eerder goud bij de vrouwen onder 48 kilo.

Lees meer over:
Tip de redactie