Rio 2016

Djokovic direct onderuit, zusjes Williams verliezen in dubbelspel

Novak Djokovic is in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi verrassend uitgeschakeld in Rio. Ook de zusjes Serena en Venus Williams verloren in in het dubbelspel.

Djokovic werd uitgeschakeld door de Argentijn Juan Martin del Potro, die hem al eerder versloeg tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 in de strijd om brons.

De Argentijn rekende in Rio in twee sets af met de Servische nummer één van de wereld: 7-6 (4) en 7-6 (2). Djokovic verliet na het verlies geëmotioneerd de baan.

Djokovic en Del Potro waren in de spannende wedstrijd aan elkaar gewaagd. De Argentijnse nummer 145 van de wereldranglijst trok aan het langste eind en zeker in de tweede tiebreak had Djokovic geen antwoord op het spel van Del Potro.

De Argentijn stond lang aan de kant vanwege blessureleed en verloor daardoor veel plaatsen op de wereldranglijst. Nu hij weer fit is, is hij bezig aan een inhaalslag.

Williams

Serena en Venus Williams verloren zeer verrassend van het Tsjechische koppel Lucie Safarova/Barbora Strycova: 6-3 en 6-4.

De partij duurde ruim anderhalf uur. De zusjes Williams waren in Brazilië op jacht naar hun vierde olympische titel. Ze waren vijftien olympische partijen achtereeen ongeslagen.

"We speelden abominabel en dat is af te lezen aan de uitslag", zei Serena Williams (34). Het was haar tweede wedstrijd van de dag. Eerder won ze in het enkelspel wel van de Australische Daria Gavrilova.

Ook voor Andy Murray viel het doek in het dubbelspel. Met zijn broer Jamie was hij niet opgewassen tegen de Brazilianen Thomaz Belucci en Andre Sa: 7-6 (6) en 7-6 (14).

Nadal

Rafael Nadal boekte wel succes in Rio. Bij zijn rentree na maandenlange afwezigheid door een polsblessure was hij in de eerste ronde te sterk voor de Argentijn Federico Delbonis: 6-2 en 6-1.

Sinds Roland Garros, waarvoor Nadal zich moest terugtrekken, speelde de Spanjaard geen enkele wedstrijd meer.

De veertienvoudig Grand Slam-winnaar gaf na de partij toe nog niet op zijn best te zijn. "Mijn pols heeft nog wat tijd nodig voordat alles honderd procent genezen is. Als het niet om de Spelen zou gaan, zou ik hier nu niet zijn"

Nadal is de gouden medaillewinnaar van de Spelen van 2008 in Peking. Vier jaar geleden was hij er in Londen niet bij vanwege een knieblessure.

In het dubbelspel won Nadal samen met Marc Lopez van het Nederlandse duo Robin Haase en Jean-Julien Rojer.

Tip de redactie