Bokser Peter Müllenberg heeft zich maandag op de Olympische Spelen geplaatst voor de volgende ronde in de klasse tot 81 kilogram.

De 28-jarige Nederlander rekende in de eerste ronde af met de Iraniër Ehsan Rouzbahani. Müllenberg won de partij op punten met 3-0. Het oordeel van de jury was na drie ronden unaniem: 29-28, 29-28 en 29-28.

"Ik probeerde de spanning los te laten. Ik was er klaar voor. De eerste partij is altijd lastig en vooral hier. Volgens mij is het wel goed gegaan. Een medaille is het enige dat me hier tevreden stelt", zei hij tegen de NOS.

Als Müllenberg nog twee keer wint is hij zeker van eremetaal. Eerder op de dag behaalde Enrico Lacruz (-60 kg) de eerste olympische zege namens Nederland sinds Barcelona 1992. Nadien ontbrak Oranje steeds bij het olympisch bokstoernooi.

In Rio komt ook Nouchka Fontijn (-75 kg) nog in actie. De Europees kampioene is direct geplaatst voor de kwartfinales, die pas over anderhalve week worden afgewerkt.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.