Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn goed begonnen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De oud-wereldkampioenen wonnen hun eerste groepsduel met gemak.

De Russen Nikita Liamin en Dmitri Barsuk werden in twee sets geklopt: 21-15 en 21-14.

Het Nederlandse koppel zag de Russen in de eerste set lang bij blijven. Op 11-10 sloegen de twee mannen echter een gaatje. Die voorsprong werd gaandeweg de set steeds groter, waarna het op het eerste setpunt direct raak was.

Ook in de tweede set ging het lang gelijk op. Ook nu sloegen de Nederlanders halverwege de set toe. Meeuwsen beëindigde de partij in stijl door een ace te slaan.

Brouwer en Meeuwsen nemen het in de groepsfase ook nog op tegen de Polen Bartosz Losiak en Piotr Kantor en de Duitsers Markus Böckermann en Lars Flüggen.

Tijdens de wedstrijd van het Nederlandse duo zat koning Willem-Alexander op de tribune. ''Ik kwam hem toevallig vlak voor de wedstrijd nog tegen en hij heeft ons toen succes gewenst. Het was leuk dat hij er was, een grote eer'', zei Meeuwsen tegen de NOS.

Van Iersel

De zege van Brouwer en Meeuwsen in beeld

 en Meppelink

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink wonnen zaterdag ook hun eerste groepsduel. Het Nederlandse duo hoefde geen set af te staan aan het Venezolaanse team Olaya Perez Pazo/Norisbeth Isais Agudo.

Van Iersel en Meppelink waren met 21-17 21-11 te sterk.