Wout Poels weet nog niet zeker of hij woensdag van start kan gaan in de olympische tijdrit, nadat hij zaterdag ten val kwam tijdens de wegwedstrijd in Rio de Janeiro.

"Aan het begin van de klim viel een renner vlak voor me en daar ging ik vol overheen", vertelt Poels, die een pijnlijke arm overhield aan zijn val, tegen NU.nl.

"Ik kan nu niet alles met mijn arm, maar het zal niet gebroken zijn. Ik denk dat het wel meevalt, maar ik moet er nog even goed naar later kijken. Bij de tijdrit moet mijn arm wel op het stuur kunnen liggen en ik moet erop kunnen steunen. Gelukkig hebben we nog een paar dagen."

De 28-jarige Poels kon door zijn val geen rol van betekenis spelen in de wedstrijd die gewonnen werd door de Belg Greg Van Avermaet, al kon hij daarvoor ook al niet met de besten mee.

"De eerste paar rondjes over de kasseien gingen nog. Toen zat ik er nog net achter. Maar even later voelde ik op het klimmetje dat ik niet top was. Ik had niet de benen om voorin mee te kunnen doen."

Luchtwegen

Vorige maand reed de Limburger nog een verdienstelijke Tour de France, waarin hij Sky-ploeggenoot Chris Froome aan de eindzege hielp. Maar daarna voelde hij zich fysiek niet top. "Ik heb wat last gehad van mijn luchtwegen. Daar heb ik toch wel een week mee gesukkeld."

"De afgelopen dagen hier in Rio voelde ik me weer goed. Maar op zo'n zwaar parcours moet je ook een goede dag hebben en die had ik niet."

Tom Dumoulin, de andere Nederlander die woensdag van start zal gaan in de tijdrit, stapte zondag al na vijftien kilometer af. Hij spaarde zich vanwege de breuk in zijn pols die hij opliep in de Tour.