Estavana Polman is erop gebrand om zaterdag meteen een tik uit te delen aan Frankrijk in de eerste groepswedstrijd van de handbalsters op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

"Het lekker om tegen Franrijk te beginnen, want dan maken we ze meteen af", aldus Polman, die met Oranje op het Olympisch kwalificatietoernooi in maart ook al tegen de Fransen speelde en toen met 24-17 won.

"Ik denk dat zij nu zoiets hebben van: shit, moeten we weer tegen die Nederlanders. Ze zullen banger voor ons zijn dan wij voor hun. We moeten ze gewoon weer verslaan dan zijn ze voor altijd bang voor ons."

Volgens Polman, die vrijdag haar 24e verjaardag viert, is een overwinning op Frankrijk ook nodig, omdat Oranje in een zware poule zit met ook Zuid-Korea, Rusland, Zweden en Argentinië als tegenstander. De eerste vier van de zes gaan door.

"Het is een pittige poule. Alleen van Argentinië zullen we sowieso winnen, dat staat vast. En dan blijven er vijf sterke landen over waarvan er een afvalt. Het moet lukken om door te komen, maar makkelijk wordt het niet."

Blessure

De wedstrijd tegen Frankrijk wordt voor Polman en Oranje de eerste wedstrijd ooit van een Nederlands handbalteam op de Spelen. De ploeg van bondscoach Henk Groener is al weken in voorbereiding.

"Die lange voorbereiding is alleen maar goed", vindt Polman. "Maar ik ben blij dat het nu eindelijk gaat beginnen. Daar ben ik echt aan toe. Woensdag hebben we al voor het eerst in het olympisch stadion getraind. Toen we aankwamen dacht ik: wat is dit voor een betonnen bak? Maar van binnen is het erg mooi. Ik heb er zin in."

De afgelopen weken kampte Polman nog met een lichte blessure. Ze heeft nooit gedacht dat ze zou afvallen voor de olympische selectie, maar het speelde wel door haar hoofd dat ze fit moest blijven.

"Ik ben meer met blessures bezig dan anders. In het verleden twijfelde ik nooit aan mijn lijf, maar nu dacht ik steeds: als ik maar niet geblesseerd raak. In de laatste oefenwedstrijden voor de Spelen was ik na afloop iedere keer blij dat ik er heel doorheen was gekomen."

"Wat dat betreft zal ik ook blij zijn als het eindelijk zaterdag is. Dan sta ik eindelijk echt op de Spelen."

De wedstrijd van de handbalsters tegen Frankrijk begint zaterdag om 16.30 (Nederlandse tijd). De tweede groepswedstrijd is maandag en dan is Argentinië de tegenstander.