Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi in Rio de Janeiro op tegen Sara Errani uit Italië.

De 24-jarige Wateringse staat momenteel 23e op de wereldranglijst, Errani staat twee plaatsen lager. Bertens kende een sterk voorjaar waarin ze onder meer de halve finale van Roland Garros bereikte. 

Mocht Bertens aan het langste eind trekken, dan wacht in de tweede ronde de winnares van de partij tussen de als zestiende geplaatste Tsjechische Barbora Strycova en de Belgische Yanina Wickmayer.

De speelsters staan respectievelijk 21e en 36e op de wereldranglijst.

Haase

Robin Haase staat 62e op de wereldranglijst en lootte in het enkelspel de Portugees João Sousa, die 26 plaatsen hoger staat.

Mocht de Hagenaar die partij winnen, dan neemt hij het in de tweede ronde waarschijnlijk op tegen Novak Djokovic. De nummer één van de wereld moet dan wel eerst zien af te rekenen met de Argentijn Juan Martin del Potro.

In het dubbelspel treft Haase met zijn partner Jean-Julien Rojer de Spanjaarden Rafael Nadal en Marc Lopez.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.