De Nederlandse hockeyers hebben woensdag de oefencampagne voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgesloten met een gelijkspel.

In een wedstrijd in drie delen van ongeveer een kwartier moest Oranje op het tweede veld van het OIympic Hockey Centre genoegen nemen met 2-2 tegen Spanje, de nummer elf van de wereldranglijst.

In druilerige omstandigheden gaf de ploeg van bondscoach Max Caldas twee keer een voorsprong weg. Voor Nederland, de nummer twee van de wereld, kwamen Valentin Verga en Rogier Hofman tot scoren.

Voor Oranje was het de derde en laatste test in Rio de Janeiro voor het begin van de Olympische Spelen. De Europese kampioen verloor maandag van Groot-Brittannië (1-2) en won eind vorige week met 8-0 van het zwakke Brazilië.

Wisselvallig

Binnen de ploeg overheersen gemengde gevoelens over de voorbereiding. "Onze campagne voor Rio is zeker wisselvallig verlopen", gaf aanvoerder Robert van der Horst toe.

"Toch staan we er met onze ploeg prima voor. Onze fysieke gesteldheid is fantastisch en in technisch en tactisch opzicht gaat het ook super goed. Alleen de resultaten moeten beter. Dat is vooral een kwestie van scherpte, zowel voorin als achterin. Aan die focus gaan we de laatste dagen nog werken."

Nederland opent de groepsfase zaterdag tegen Argentinië. Het duel begint al om 10.00 uur lokale tijd. In Nederland is het dan 05.00 uur.