De Britse wielrenster Lizzie Armitstead mag ondanks drie gemiste dopingcontroles meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De 27-jarige wereldkampioene miste de drie controles buiten de competitie, omdat ze fouten had gemaakt bij het opgeven van haar trainingslocaties aan het Britste dopingagentschap.

Het missen van drie dopingtests staat gelijk aan een positieve dopingcontrole en dus werd Armitstead tijdelijk geschorst.

De Britse vocht haar schorsing succesvol aan bij het internationale sporttribunaal CAS en mag nu toch meedoen aan de wegwedstrijd in Rio.

Het CAS oordeelde dat het dopingagentschap procedurefouten heeft gemaakt en niet voldoende moeite deed om Armitstead te traceren.

Zilver

"Ik ben altijd schoon geweest en zal dat ook blijven. Tijdens mijn hele loopbaan heb ik gezegd dat ik tegen doping ben", aldus de Britse.

Armitstead geldt als één van de kanshebsters voor olympisch goud bij de wegwedstrijd. Ze won eerder dit jaar onder meer Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen.

De Britse behaalde vier jaar geleden in Londen het zilver in de wegwedstrijd achter Marianne Vos.