De Jamaicaanse sprintster Elaine Thompson heeft nog een week de tijd om aan te tonen dat ze fit genoeg is voor deelname aan de Olympische Spelen, zo heeft de Jamaicaanse atletiekbond JAAA maandag bepaald.

De geduchte concurrente van Dafne Schippers op de 100 en 200 meter haakte geblesseerd af op die laatste afstand bij de nationale kwalificatiewedstrijden begin juli.

Thompson (24) moest het vorig jaar bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking afleggen tegen Schippers op de 200 meter. De Jamaicaanse pakte het zilver.

Ook hordeloopster Janieve Russell heeft van de JAAA nog een week gekregen om aan te tonen dat ze fit genoeg is om mee te doen aan de Spelen.

"Deze atleten hebben een deadline op 8 augustus om fitheid te tonen en dat zal worden bepaald door het medische team van de technische commissie van de JAAA. Zij zullen bepalen of de atletes medisch fit zijn om te starten en of de voorbereiding voldoende is om te starten", aldus de bond op maandag.

Als Thompson voldoende fit is komt ze in Rio net als Schippers uit op de 100 en 200 meter en op de 4x100 meter estafette. De 100 meter is volgende week vrijdag de eerste afstand die op het programma staat.