Tom Dumoulin is zaterdag op het vliegtuig gestapt naar Rio de Janeiro. De 25-jarige Limburger heeft er vertrouwen in voor goud te kunnen gaan in de olympische rijdrit.

"Het gaat goed met me. Ik geloof nog steeds in goud", aldus Dumoulin tegenover RTL Boulevard.

Dumoulin brak ruim een week geleden een spaakbeen bij een valpartij in de negentiende etappe van de Tour de France.

Hij liet zich maandag in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem een kunststof spalk aanmeten, waarmee hij ondanks zijn blessure kan fietsen. Woensdag ging hij van start in het criterium de Acht van Chaam, maar moest hij na een uur afstappen omdat hij te veel last had.

"Deze voorbereiding is niet hoe ik het had gepland. Ik moest de afgelopen week vaak naar het ziekenhuis. Het was al met al drukker voor me dan ik wilde, maar inmiddels kan ik weer op mijn pols leunen. De artsen vinden het ook goed als ik naar Rio ga", zei de renner van Giant-Alpecin.

Acclimatiseren

De Limburger rijdt als alles goed gaat volgende week zaterdag de wegwedstrijd in Rio. De woensdag erna start hij in de tijdrit, waar hij één van de topfavorieten is voor het goud.

"Ik heb net een week herstel gehad en nu heb ik nog een week te gaan. Ik ga rustig acclimatiseren. Mijn doelstellingen heb ik dan ook niet bijgesteld. Ik geloof nog steeds in goud."

Tijdens de Tour won Dumoulin twee ritten, waaronder een tijdrit. De Nederlands kampioen tijdrijden won eerder dit jaar ook de openingstijdrit in de Giro d'Italia.