Tom Dumoulin komt in de komende dagen wellicht in actie tijdens de wielercriteriums van Chaam en Wateringen. Hij overweegt in aanloop naar de Spelen van Rio te testen hoe zijn gekwetste pols het houdt.

De Limburger van Giant-Alpecin kwam vrijdag tijdens de negentiende etappe van de Tour de France ten val en liep daarbij een spaakbeenbreuk op. Deelname aan de olympische tijdrit is daardoor onzeker.

Dumoulin heeft de criteriums van Chaam en Wateringen via zijn management laten weten mogelijk toch te komen om te ondervinden hoe zijn pols het houdt in een wedstrijd.

"Ik had dit absoluut niet verwacht, maar Dumoulin wil toch testen hoe het met zijn pols gaat in wedstrijdverband", bevestigde organisator Marco Vijverberg van Wateringen maandag.

Het is nog niet helemaal zeker dat de 25-jarige Dumoulin zijn opwachting maakt bij de criteriums. "Mocht het echt niet gaan, dan zal hij niet komen. Maar ik heb goede hoop", aldus Vijverberg.

Dumoulin, goed voor twee ritzeges in de Tour, meldde zich ook af voor het criterium in Boxmeer. Bij de tijdrit in Rio behoort hij tot de topfavorieten voor het goud.