De Nederlandse handbalsters hebben de tweede wedstrijd op het vierlandentoernooi in Eindhoven gewonnen van Rusland.

Bij rust keek het team van bondscoach Henk Groener woensdag nog tegen een achterstand aan (11-12), maar in de tweede helft sloeg Oranje op de belangrijke momenten toe en won met 25-23.

In het eerste duel ging Nederland dinsdag met 26-25 onderuit tegen Zweden. Montenegro is donderdag de derde en laatste opponent.

Alle drie de tegenstanders doen in augustus, net als het Nederlandse team, mee aan de Olympische Spelen. Voor Oranje is dat voor het eerst in de geschiedenis.

15-17

Nederland, waar Laura van der Heijden haar 150e interland speelde, maakte het verschil tegen Rusland bij een achterstand van 15-17. Via Estavana Polman, Laura van der Heijden, opnieuw Polman en Angela Malestein scoorde het team van Groener vier keer op rij.

Nederland nam daarmee het initiatief over en stond dat niet meer af, al bleven de verschillen tussen de twee landen de gehele wedstrijd klein. Rusland kwam nog één keer op gelijke hoogte (19-19), maar daarna bleef Oranje steeds aan de goede kant van de score. De overwinning kwam niet in gevaar.

"We hebben ruim drie weken hard getraind en de omstandigheden tijdens de wedstrijden waren zwaar. Desondanks hebben we als ploeg prima gepresteerd en goed door kunnen wisselen. Tegen Zweden was het al goed, nu tegen Rusland hebben we er een schepje bovenop gedaan met een prima resultaat", zei bondscoach Groener.