Het olympisch comité van Rusland wil 387 sporters afvaardigen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft voorzitter Alexander Zhukov woensdag gezegd.

Dit aantal is inclusief de 68 atleten die bij het internationaal sporttribunaal CAS in beroep zijn gegaan tegen de schorsing van de Russische atletiek voor Rio.

Die schorsing werd opgelegd vanwege de diepgewortelde dopingcultuur in het land. De 68 atleten krijgen donderdag van het CAS te horen of ze alsnog mogen deelnemen aan de Zomerspelen in Brazilië.

Na het oordeel van het CAS zal het IOC waarschijnlijk op korte termijn een uitspraak doen over een mogelijk algehele uitsluiting van de Russische sporters voor Rio.

Afgelopen dinsdag voerde het hoofdbestuur van het IOC spoedberaad over de onthullingen in het onderzoeksrapport van het mondiale antidopingbureau WADA over de omvangrijke en systematische dopingfraude door de Russen tijdens de Spelen van Sochi in 2014.

Zhukov liet woensdag weten dat Rusland zelf geen boycot overweegt van de Spelen in Rio uit protest tegen de internationale afhandeling van de Russische dopingperikelen. "Daarmee zou de olympische beweging ineen storten", zei hij.