Rio 2016

Ook Berdych zegt uit angst voor zikavirus af voor Spelen in Rio

Ook Tomas Berdych heeft zich zaterdag afgemeld voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro uit angst voor het zikavirus.

De Tsjech laat in een bericht op Facebook weten dat hij het te gevaarlijk vindt om naar de Spelen in Brazilië af te reizen.

"Het was een moeilijke beslissing, na lange en moeilijke discussies met mijn vrouw. Maar ik zeg af omdat het zikavirus zich heeft verspreid in het land waar de Spelen plaatsvinden. Omdat ik onlangs vader ben geworden, is mijn hoogste prioriteit om mijn naasten beschermen."

"Ik verontschuldig mij naar iedereen die teleurgesteld is door mijn beslissing. Ik wens de Tsjechische ploeg veel succes."

De 30-jarige Berdych is de nummer acht van de wereld en stond onlangs nog in de halve finale van Wimbledon. Hij is de derde toptennisser in korte tijd die zich afmeld voor de Spelen. Vrijdag lieten Milos Raonic en Simona Halep al weten niet naar Rio de Janeiro af te reizen. De loting voor het tennistoernooi op het hardcourt in Rio is op donderdag 4 augustus.

McIlroy

Ook diverse topgolfers, onder wie Rory McIlroy, meldden zich in een eerder stadium al af voor de Spelen uit angst voor het zikavirus.

Lees meer over:
Tip de redactie