Atletiek

Meerkampster Broersen wisselt in aanloop naar Spelen van coach

Nadine Broersen is drie weken voor de Olympische Spelen van coach gewisseld. De meerkampster heeft gebroken met Ronald Vetter, die haar sinds 2011 trainde.

Gerard Lenting wordt de nieuwe coach van de meerkampster, terwijl voormalig chef de mission Charles van Commenée de Noord-Hollandse atlete gaat adviseren.

Als reden voor de breuk met Vetter geeft Broersen aan dat de samenwerking niet meer "de effectiviteit gaf zoals vroeger".

"De situatie was niet meer optimaal in voorbereiding op de olympische meerkamp. Dat heeft ertoe geleid dat ik ben gaan kijken naar alternatieven", aldus de 26-jarige Broersen, die in Rio de Janeiro voor de tweede keer deelneemt aan de Spelen.

Onder leiding van Vetter werd Broersen wereldkampioen indoor in 2014, tweede op de EK in 2014 en vierde op de WK van vorig jaar in Peking. Op de EK van vorige week in Amsterdam maakte Broersen de zevenkamp niet af omdat ze ziek was.

Gewaagde stap

De weer herstelde Broersen spreekt van een "gewaagde en spannende stap", maar heeft er vertrouwen in dat de trainerswissel tot succes zal leiden. 

Lenting was bondscoach van de meerkampteams van Nederland, Qatar en Brazilië. Hij trainde de afgelopen jaren een commercieel atletiekteam in Brazilië. Van Commenée was chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg tijdens de Spelen van 2008 in Peking. Daarna ging hij aan de slag als technisch directeur bij de Britse atletiekbond.

Broersen is een van de drie Nederlandse meerkampsters in Rio. Vier jaar geleden, bij de Olympische Spelen in Londen, werd ze dertiende op de zevenkamp.

Tip de redactie