Brons smaakt naar meer voor Brouwer en Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren donderdagavond enorm trots op hun derde plaats bij de Olympische Spelen, maar gaan over vier jaar voor goud.

De oud-wereldkampioenen waren in de kleine finale op de Copacabana in twee sets nipt te sterk voor de Russen Viacheslav Krasilnikov en Konstantin Semenov (23-21 en 22-20).

"We kwamen hier voor een medaille. Het is supermooi dat het is gelukt", zei Brouwer bij de NOS.

Hij moest wel erkennen dat hij in de slotfase van de tweede set wat concentratieverlies had. "Ik probeerde te genieten, maar je moet wel scherp blijven."

Goud

Waar Meeuwsen de bronzen plak op de Spelen momenteel meer waard acht dan de wereldtitel die beide mannen in 2013 behaalden, daar was Brouwer juist trotser op die titel.

"Goud is altijd mooier. We zijn nog jong en ambitieus, dus ik kan zeggen dat we een mooi doel hebben voor over vier of acht jaar. We hebben nog een heleboel jaren te gaan. Goud blijft het doel."

De verloren halve finale tegen Alison en Bruno, die de beslissende derde set met 16-14 wonnen, was keihard aangekomen bij het Nederlandse koppel. "Ik was daarom ontzettend blij dat er een dag tussen zat", zei Brouwer.

"Ik had die echt even nodig. Om op het olympische podium zo de halve finale te verliezen, doet veel pijn. Ik heb erover gedroomd, zag zoveel punten nog een keer voorbijkomen.

Dit was de grootste mentale uitdaging die we dit toernooi hebben gehad. We moesten schakelen en weer vooruit gaan kijken. Het brons was een punt aan de horizon, het doel waar we naartoe konden werken. Fantastisch dat het gelukt is."

Tip de redactie