Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen pakken brons op Spelen

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben donderdagnacht brons veroverd op de Olympische Spelen.

De oud-wereldkampioenen waren in de kleine finale in twee sets te sterk voor de Russen Viacheslav Krasilnikov en Konstantin Semenov: 23-21 en 22-20.

Brouwer en Meeuwsen zorgden zo voor de allereerste Nederlandse medaille bij het beachvolleybal. De sport staat sinds 1996 op de olympische agenda.

Beide ploegen waren in de eerste set erg aan elkaar gewaagd. Brouwer en Meeuwsen namen weliswaar een vroege voorsprong, maar halverwege de set kwamen Krasilnikov en Semenov langszij.

De Russen wisten in het slot zelfs een voorsprong te nemen en kregen twee kansen om de set naar zich toe te trekken. Brouwer en Meeuwsen werkten die setpunten echter weg en sloegen op 22-21 zelf toe.

Gaatje

De Nederlanders begonnen sterk aan set twee en sloegen meteen een gaatje. De voorsprong liep zelfs op naar vier punten, al wisten de Russen nog wel wat van die achterstand goed te maken.

Brouwer en Meeuwsen bleven geconcentreerd en maakten amper fouten. Zij kregen op 20-17 liefst drie matchpoints, maar wisten die niet te verzilveren. Op 21-20 sloegen zij alsnog toe.

Brouwer en Meeuwsen waren tot de strijd om het brons veroordeeld na een nederlaag tegen de regerend wereldkampioenen Alison Cerutti en Bruno Schmidt uit Brazilië.

Die twee regerend wereldkampioenen waren later in de finale in twee sets te sterk voor de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo (21-19 en 21-17) en pakten zo voor eigen publiek de olympische titel.

Tip de redactie