Martina en Bockarie stranden in series op 100 meter

Churandy Martina en Solomon Bockarie zijn er niet in geslaagd de halve finales te bereiken op de 100 meter.

De sprinters hadden bij de beste twee in hun series moeten zitten, maar slaagden daar niet in. Ook hun tijd was niet voldoende om door te mogen.

Martina eindigde als vijfde in zijn serie, in een tijd van 10,22 seconden. Bockarie kwam eveneens als vijfde binnen in 10.36. In Peking (2008) en Londen (2012) wist Martina nog de finale te halen op het koningsnummer.

De 32-jarige Martina was dan ook ontevreden. "De tijd is inderdaad niet zo goed. Het is mijn slechtste tijd van dit seizoen. Het valt allemaal een beetje tegen."

De drie jaar jongere Bockarie hield het bij een algemene reactie. "Ik moet gefocust blijven op mijn volgende race", luidde zijn korte reactie. Beide Nederlanders starten ook op de 200 meter en komen in actie met het estafetteteam.

Topfavoriet Usain Bolt hoefde niet al te diep te gaan om zich te plaatsen. De Jamaicaan won in 10,07 zijn serie. Zijn rivaal Justin Gatlin was net wat sneller in de series. De Amerikaan bleef net boven de 10 seconden: 10,01.

Zevenkamp

Anouk Vetter zakte na het verspringen, het vijfde onderdeel van de zevenkamp, naar de negende plaats. Ze kwam tot een afstand van 6,10 meter. Vetter was de tweede dag als zevende begonnen.

Nadine Visser maakte een stapje omhoog in het klassement. Zij sprong 6,35 meter voor en staat nu vijftiende. Nadine Broersen staat zeventiende, na 6,15 meter ver te hebben gesprongen.

De Belgische Nafissatou Thiam won het verspringen en nam daarmee de leiding. Zij kwam 6,58 meter ver.

Voor de vrouwen staan 's avonds nog speerwerpen en de 800 meter op het programma.

Discuswerpen

Christoph Harting heeft zaterdag verrassend het discuswerpen gewonnen. Met zijn vijfde en laatste worp in de finale gooide de Duitser de discus naar een persoonlijk record van 68,37 meter.

Daarmee versloeg hij de Poolse wereldkampioen Piotr Malachowski die de hele tijd aan de leiding stond met 67,55. Het brons was eveneens voor Duitsland. Met 67,05 werd Daniel Jasinski derde.

Tip de redactie