Judoka's Meyer en Savelkouls ten onder in herkansingen

Judoka's Tessie Savelkouls en Roy Meyer hebben vrijdag geen medailles kunnen veroveren. Beide zwaargewichten gingen in de herkansingen ten onder en eindigden als zevende. Het teleurstellend verlopen toernooi zit er nu op voor de Nederlandse judoka's.

Meyer stond in de herkansingen van de klasse boven 100 kilogram tegenover Rafael Silva, een Braziliaan van ruim 160 kilo. Hij slaagde er niet om een geslaagde aanval in te zetten. Hij verloor omdat hij een straf meer kreeg dan Silva.

De 25-jarige judoka was eerder op de dag in de kwartfinales gestrand tegen Or Sasson. De Israëliër won op waza-ari en veroordeelde Meyer daarmee tot de herkansingen.

Meyer won in de eerste ronde van Deo Gracia Ngokaba uit Congo. Een ronde later was Kim Sung-min niet tegen hem opgewassen. Beide mannen werden door Meyer in de houdgreep genomen.

Savelkouls

Savelkouls liep in de herkansing tegen de Zuid-Koreaanse Kim Min-jeong al snel tegen een yuko achterstand aan. Kim verdubbelde die voorsprong en nam Savelkouls vervolgens in de houdgreep.

Daaruit wist Savelkouls zich niet meer los te krijgen, waardoor ze de strijd om een bronzen medaille misliep.

Savelkouls was tot de herkansingen veroordeeld na een nederlaag op ippon tegen de Japanse Kanae Yamabe. Eerder won ze in de tweede ronde van Svitlana Iaromka uit Oekraïne.

Meyer en Savelkouls moesten het judotoernooi voor de Nederlandse equipe zien te redden. De bond zette in op drie medailles, maar alleen Anicka van Emden wist een plak te veroveren. Zij eindigde als derde in de klasse tot 63 kilogram.

Tip de redactie