De loting in het olympische beachvolleybaltoernooi in Rio pakt ongunstig uit voor Nederland. De koppels Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst kunnen al in de kwartfinales tegenover elkaar komen te staan.

Nummerdor en Varenhorst verloren donderdag hun derde en laatste groepswedstrijd. In het onderlinge duel om winst in poule E toonden de Russen Konstantin Semenov en Viacheslav Krasilnikov zich sterker: 15-21, 21-14, 9-15.

De Nederlanders komen zaterdag in actie tegen het Mexicaanse koppel Juan Ramon Virgen en Lombardo Rodolfo Ontiveros dat tweede werd in groep C.

Brouwer en Meeuwsen wonnen woensdag hun derde en laatste groepswedstrijd en komen als groepswinnaars uit tegen de Canadezen Ben Saxton en Chaim Schalk, die derde werden in poule D.

Mochten beide Nederlandse koppels zaterdag winnen dan staan ze maandag tegenover elkaar in het stadion op de Copacabana voor een plek in de halve finale.

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Rio? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies Mijn nieuws + pushbericht.