Dressuuramazone Adeline Cornelissen heeft woensdag opgegeven vanwege de ziekte van haar paard. Edward Gal kwam wel tot een goed resultaat.

Cornelissen liet aan de NOS weten dat Parzival afgelopen nacht is gebeten of gestoken en daar een infectie aan heeft overgehouden. "De kaak en wang waren opgezwollen en Parzival had hoge koorts.''

De ruin heeft negen uur aan het infuus gezeten, waardoor de koorts zakte. Toch staakte de 37-jarige Cornelissen haar proef al snel. "Parzival voelde leeg, dit wilde ik hem niet aandoen."

Het dier stak tijdens de Grand Prix de tong uit de mond, ten teken dat er iets niet goed was. Cornelissen moest gedesillusioneerd opgeven en verliet de ring.

Door de opgave van Cornelissen heeft Oranje voor de landenwedstrijd nog maar drie combinaties en dat alle scores tellen.

De Nederlandse dressuurequipe bestaat nu alleen nog uit Diederik van Silfhout (Arlando), Gal (Glock's Voice) en Hans Peter Minderhoud (Glock's Johnson).

Gal

Gal voltooide zijn oefening wel naar tevredenheid. De 46-jarige ruiter uit Oosterbeek reed woensdag met Voice een gedegen Grand Prix.

De jury waardeerde zijn proef met een score van 75,271 procent. Daarmee bezette hij voorlopig de vierde plaats, nadat dertig combinaties in de ring zijn verschenen.

Van Silfhout en Minderhoud komen donderdag pas in actie.