Bokser Enrico Lacruz treft zondag in de eerste ronde van het olympisch toernooi in Rio de Janeiro een oude bekende. De 22-jarige lichtgewicht uit Huissen neemt het in de ochtendsessie op tegen Lai Chu-en uit Taiwan.

Beide amateurs kwamen elkaar eind juni in de halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe eveneens tegen. Lacruz won destijds afgetekend met 3-0 en schreef later ook het toernooi op zijn naam.

Lacruz weet bij winst ook al wie hij in de tweede ronde moet verslaan. Otgondalai Dorjnyambuu uit Mongolië kreeg vrijaf voor de eerste ronde. Hij is tweevoudig kampioen van Azië en staat zesde op de wereldranglijst.

Peter Müllenberg (-81 kg) komt zondag in de avondsessie uit tegen de Iraniër Ehsan Rouzbahani, de nummer zeven van de wereldranglijst. Müllenberg staat vijfde op de mondiale ladder.

Nouchka Fontijn, de derde Nederlandse deelnemer aan het bokstoernooi, heeft een vrije toegang tot de kwartfinales gekregen. De Europees kampioene komt daardoor pas in de tweede olympische week in actie.