Treinreizigers kunnen sinds zondag met Thalys vanuit Amsterdam direct naar Disneyland Parijs reizen. De trein stopt ook op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) en topmensen van Thalys en de NS zwaaiden de eerste trein zondagochtend uit op station Rotterdam Centraal.

Met de nieuwe treinbestemmingen kunnen reizigers voortaan ook gemakkelijker overstappen op hogesnelheidstreinen naar plaatsen elders in Frankrijk.

De reistijd tussen Schiphol en Charles de Gaulle bedraagt nu minder dan drie uur. Volgens Marjan Rintel, lid van de Raad van Bestuur van de NS, geeft de trein het vliegtuig daarmee "eigenlijk al het nakijken". De NS zou dat graag op meer Europese trajecten zien.

Ook Van Veldhoven deelt die mening: "De komende jaren willen we meer reizigers voor de internationale trein laten kiezen. Snel en comfortabel voor de deur uitstappen, in plaats van korte afstanden vliegen of moeten overstappen, helpt hier natuurlijk bij."

Volgens de NS reizen jaarlijks drie miljoen mensen van Nederland naar Parijs. Ruim een kwart van hen kiest daarbij voor de trein, aldus de spoorwegmaatschappij. Met één Thalys-trein kunnen maximaal 750 mensen mee.