De Zwanenburgbaan op Schiphol gaat zes weken dicht. De luchthaven voert tussen 10 maart en 21 april groot onderhoud uit aan de baan, rijbanen, markering en verlichting.

Vliegverkeer zal tijdens de werkzaamheden uitwijken naar andere start- en landingsbanen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal met name de Buitenveldertbaan vaker worden gebruikt. In zeer uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat 's nachts de Aalsmeerbaan wordt gebruikt. Dat gebeurt alleen als de Kaagbaan niet inzetbaar is, zo is afgesproken met de gemeente Aalsmeer en omwonenden.

De Kaagbaan werd de afgelopen weken opgeknapt

De Kaagbaan werd maandag weer in gebruik genomen. De op een na drukste start- en landingsbaan van de luchthaven was afgelopen week dicht voor onderhoudswerkzaamheden. Schiphol had er rekening mee gehouden dat de Kaagbaan twee weken dicht zou zijn, maar de werkzaamheden konden in een week worden afgerond.

Tijdens het onderhoud werden het asfalt en de baanmarkering vernieuwd en werd de aanleg van een extra taxibaan bij het viaduct over de A4 voorbereid.

KLM schrapt 72 vluchten vanwege harde wind

Het vliegverkeer werd in de genoemde periode verdeeld over de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan.

KLM had maandag 72 vluchten geschrapt vanwege de harde wind. Bij dit besluit werd ook rekening gehouden met de afsluiting van de Kaagbaan. Dat de baan nu vroegtijdig weer open is, betekent niet dat er minder vluchten worden afgelast, laat een woordvoerder weten.