Nederlanders volgens toerismebureau vaker in eigen land op vakantie

Naar verwachting gaan Nederlanders deze zomer vaker in eigen land op vakantie. Buitenlandse toeristen doen Nederland dit jaar ook meer aan, dan gaat het vooral om Belgen en Duitsers die naar de kust trekken.

Volgens toerismebureau NBTC Holland Marketing zoeken dit jaar 4,5 miljoen Nederlanders de vakantie dicht bij huis. Dat is 6 procent meer dan in 2017. Verder worden 4,1 miljoen buitenlandse vakantiegangers verwacht, een stijging van 6 procent.

Duitsers zien Nederland als een gastvrij land waar veel aanbod van sport- en culturele activiteiten is. Belgen bezoeken Nederland vanwege de familievriendelijkheid en omdat ons land ideaal is voor fietsvakanties.

De zomervakantie in het Duitse Noordrijn-Westfalen begint op 16 juli en duurt tot 28 augustus. In België is de zomervakantie op 1 juli begonnen en die duurt tot 31 augustus. In Nederland begint de zomervakantie vrijdag voor een deel van het land. Het zuiden is de eerste regio waar de vakantie begint.

De binnen- en buitenlandse vakantiegangers geven tijdens de zomermaanden juli en augustus naar verwachting bij elkaar meer dan 4 miljard euro uit in Nederland.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie