Vliegtuigmaatschappij Emirates wil in de toekomst alle vliegtuigen uitrusten met virtuele ramen. Als onderdeel van een proef zijn de schermen momenteel alleen in één vliegtuig in gebruik.

Met virtuele ramen wil Emirates vliegtuigen goedkoper, lichter en sneller te maken, aldus BBC NewsAlleen passagiers van de businessclass-cabines van Emirates' Boeing 777-300ER nemen nu plaats bij de virtuele ramen. De vliegtuigmaatschappij hoopt in de toekomst alle ramen te kunnen vervangen.

Emirates maakt gebruik van een cameratechnologie waarbij beelden rechtstreeks naar de virtuele ramen worden gestuurd, waardoor het lijkt alsof passagiers naar buiten kunnen kijken. "De beelden zijn zo goed, beter dan wat het blote oog kan waarnemen", stelt Emirates-topman Tim Clark. 

Een luchtvaartexpert stelt dat de invoer van virtuele schermen ten koste gaat van de veiligheid, omdat cabinepersoneel mogelijk de buitenkant van een toestel niet goed kan zien.

De Europese luchtvaartautoriteit is ervan overtuigd dat vliegtuigen met virtuele schermen net zo veilig kunnen worden als vliegtuigen met traditionele ramen, aldus BBC News.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!