De Amsterdamse vervoerder GVB maakt vanaf 26 maart de trams, bussen en veren vrij van contant geld. Reizigers kunnen vanaf dat moment alleen nog inchecken met een OV-chipkaart of betalen met hun pinpas. 

GVB laat woensdag weten naar verwachting de eerste vervoerder in het land te zijn waarbij contant geld "volledig van de voertuigen is verdwenen". 

De vervoerder deed sinds 2016 het betalen met contant geld al gefaseerd in de ban. De aanleiding hiervoor was een serie overvallen op busbestuurders in de stad. 

Vorig jaar konden busreizigers in Amsterdam al niet meer betalen met contant geld, nu wordt dit ook voor alle tweehonderd trams het geval.

Reizigers kunnen, naast betalen met hun pinpas aan boord van het voertuig, ook vooraf een kaartje aanschaffen bij een verkooppunt. 

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!