Canada en Groot-Brittannië slaan alarm over geweld in toeristenoord Jamaica

Canada en Groot-Brittannië hebben landgenoten die in het Jamaicaanse toeristenoord Montego Bay verblijven met klem verzocht hun hotels niet te verlaten. De regering van Jamaica heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio St. James, waarvan Montego Bay de hoofdstad is, wegens het criminele geweld dat fors is toegenomen.

De Jamaicaanse politiechef George Quallo liet weten dat in St. James in 2017 335 moorden zijn gepleegd. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als in andere regio's in het Caribische land.

Premier Andrew Holness liet weten dat de criminaliteit steeds meer de spuigaten uitloopt en dat hij daarom militairen de straat heeft opgestuurd in St. James, aldus de zender CNN. Volgens de Britse krant The Guardian zouden er in de eerste week van 2018 al circa veertig moorden zijn gepleegd in St. James.

Na de hoofdstad Kingston is Montego Bay de grootste stad in Jamaica. De stad is populair bij internationale toeristen door de aanwezigheid van prachtige stranden. Elk jaar gaan er ongeveer 200.000 Britten op vakantie in Montego Bay.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie