Mercedes-Benz en Emirates Airlines zetten hun samenwerking uit 2014 voort in de vorm van chauffeursdiensten en een nieuw ingerichte eerste klas cabine van de Boeing 777-vloot. Passagiers kunnen per 1 december van de service gebruik maken. 

Passagiers met een ticket voor de eerste klas worden met een Mercedes S-Klasse naar het vliegtuig gereden, om vervolgens aan boord plaats te nemen in privésuites.

De inrichting van de suites, die door Emirates in 2003 werden geïntroduceerd, is geïnspireerd op het interieur van de S-Klasse. 

In 2014 werd begonnen aan het ontwerp voor de inrichting van de privésuites, waarbij het materiaalgebruik, afwerking en de vormgeving van het Mercedes-interieur leidend waren voor de ontwerpers van de  luchtvaartmaatschappij uit Dubai. 

Zo werden onder andere vergelijkbare sfeerverlichting en bedieningselementen in de suites toegepast. 

Volgens Emirates topman Tim Clark kennen de suites qua luxe, privacy en comfort hun gelijke niet. Dr. Jens Thiemer, vice-president van Mercedes’ marketing afdeling, voegt er in een persbericht aan toe dat passagiers in de lucht nu van "S-klasse luxe" kunnen genieten.

Jeremy Clarkson, voormalig presentator van het BBC-televisieprogramma Top Gear is ingezet voor de reclame campagne voor de nieuwe eerste klas cabine van Emirates. 


De vliegtuigstoel kan dienst doen als bed