Wegens een mogelijke vulkaanuitbarsting op Bali doen Nederlanders op het eiland er goed aan zich te registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Mensen kunnen dat doen bij het 24/7 contactcenter via de website nederlandwereldwijd.nl. Ook wie van plan is naar het Indonesische eiland te gaan, krijgt van de Nederlandse ambassade het advies zich te registreren.

Zo'n 75.000 mensen hebben uit vrees voor een uitbarsting van de vulkaan Agung een veilig heenkomen gezocht. Volgens de Indonesische autoriteiten kan de vulkaan, in het noordoosten van Bali, elk moment uitbarsten. Iedereen in een straal van twaalf kilometer rond de vulkaan moet het gebied verlaten.

"Voor de rest van het eiland, zoals de populaire vakantiegebieden in het zuiden, geldt vooralsnog geen waarschuwing. De luchthaven en de havens zijn geopend. Daarin zou verandering kunnen komen en het is zaak dat u zich daarop voorbereidt", laat de ambassade de Nederlanders weten.

Ze krijgen verder het advies reisdocumenten bij de hand te houden, lokale media in de gaten te houden en de aanwijzingen van reisagent en autoriteiten op te volgen.

Wie zich heeft geregistreerd wordt op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen van het reisadvies.

Balinezen verlaten huizen om actieve vulkaan Agung
37
Balinezen verlaten huizen om actieve vulkaan Agung