De gemeente Barcelona verbiedt binnenkort het gebruik van Segways en fietstaxi's in het centrum van de stad.

Ook elektrische scooters en skateboards mogen niet langer gebruikt worden in het centrum, meldt El País.

De voertuigen zouden vaak niet volgens de regels worden gebruikt, wat leidt tot overlast en veel ergernis bij bewoners. Personen die de wet overtreden, kunnen een boete tussen de 100 en 500 euro verwachten.  

Eigenaren van bedrijven die de vervoermiddelen verhuren, bijvoorbeeld in de vorm van een tour door de stad, reageren boos op dit besluit. Het is de bedoeling dat het verbod, dat eind augustus in werking treedt, in eerste instantie zes maanden duurt.

Er zal een kleine route worden bepaald waar de Segways (een zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel dat wordt bestuurd met het lichaam) en andere elektrische voertuigen wel worden toegestaan. De verbanning geldt niet voor inwoners van Barcelona die reeds in het bezit zijn van een dergelijk elektrisch voertuig. Ook elektronische fietsen zijn nog steeds toegestaan.

Toerisme

In 2016 bezochten zo'n 32 miljoen toeristen de Spaanse stad. Het aantal toeristen groeit daar enorm. Eerder werd door de gemeente al een hoge boete uitgedeeld aan het verhuurplatform Airbnb vanwege haar grote aanbod ongeregistreerde woningen.