In Midden- en Zuid-Nederland viert het basis- en voortgezet onderwijs inmiddels vakantie. Velen daarvan kiezen voor een vakantie met de auto: in 2015 werd de auto 9,5 miljoen keer gebruikt om een buitenlandse bestemming te bereiken. Waar moet je op letten als je reist naar Italië?  

Italië

Verplichte bagage

Een gevarendriehoek is verplicht, alsmede een veiligheidshesje.

Auto huren

Meestal moet de bestuurder minstens 21 jaar zijn, in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs (minstens één jaar). Ook hier geldt een jongebestuurderstoeslag en een mogelijk duurdere verzekering voor jonge bestuurders. Een creditcard is nodig om huurauto en borg te betalen.

Tolwegen

Ook in Italië zijn vrijwel alle snelwegen tolwegen. Ook hier horen personenauto's tot tolklasse 1. De VIA-card kan, naast de gebruikelijke betaalmethoden, worden gebruikt om te betalen op de Italiaanse tolwegen.   

Ook belangrijk

Ook in Italië zijn er milieuzones, vertelt de ANWB. "Die zijn in een aantal steden (waaronder Rome en Florence) en op een aantal eilanden van kracht. Parkeer je auto daarom aan de rand van het centrum, om een hoge boete te voorkomen. Een flitscamera legt je kenteken vast, dus de boetes belanden gewoon op je deurmat."