Steeds zwaardere ongelukken met huurscooter op vakantie

Nederlandse toeristen krijgen in het buitenland steeds zwaardere ongelukken met gehuurde scooters. Dat zegt Eurocross Assistance, de Nederlandse alarmcentrale die gespecialiseerd is in wereldwijde hulpverlening.

''Het letsel dat bij ons wordt gemeld is ernstiger dan een aantal jaren geleden. Denk aan een bovenbeenbreuk, een bekkenbreuk en letsel aan het hoofd", zegt Nicole Bootsma, hoofd van het medisch team van de alarmcentrale.

Een verklaring waardoor verwondingen steeds zwaarder uitvallen heeft de alarmcentrale niet. ''We denken dat Nederlanders steeds avontuurlijker worden en er graag zelfstandig op uit trekken. Mogelijk dat ze op vakantie wat makkelijker zijn", aldus een woordvoerster.

Eurocross drukt mensen op het hart goed te letten op lokale verkeersregels, de rijstijl aan te passen aan bergachtig terrein en alert te zijn op weersomstandigheden die het rijden gevaarlijker kunnen maken. ''Juist als de grond heel droog is of het net geregend heeft, is het oppassen geblazen." Ook is het verstandig beschermende kleding te dragen en niet ''enkel flipflops en een bikini".

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie