Chinese toeristen weten Nederland steeds beter te vinden. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) zal het aantal bezoekers uit China flink toenemen de komende jaren. 

Dat meldt De Telegraaf maandag, op de dag dat in Den Haag het Europese hoofdkantoor van de Chinese reisorganisatie Tangguo wordt geopend. 

Het aantal Chinese toeristen in ons land is afgelopen vijf jaar volgens cijfers van NBTC en CBS bijna verdubbeld tot ruim 300.000. Naar verwachting zal dit aantal binnen vijf jaar groeien tot meer dan een half miljoen.

"Maar Chinezen hebben vaak wel andere wensen dan doorsnee toeristen. Bijvoorbeeld op het gebied van eten. Daar zal de Nederlandse reisindustrie op moeten inspelen", aldus een woordvoerster van de NBTC. 

'Ontevreden met standaard'

Veel Chinese toeristen onder de 35 jaar willen bovendien anders reizen dan de Chinees in andere leeftijdscategorieën, zo meldt het China Business Center Netherlands.

"Deze moderne, goed opgeleide Chinese twintigers en dertigers hebben andere wensen en behoeften op een rondreis door Europa. Zij zijn niet tevreden met het huidige standaardaanbod en willen zich vrijer kunnen bewegen in Nederland."

De nieuwe generatie middenklassers uit China, wil individueler op reis in Europa. "Deze leden willen de echte Hollandse cultuur en levensstijl meemaken en ook in hun eigen tempo reizen", aldus een woordvoerder van Tangguo.

Groei bezoekers

Los van de Chinese bezoekers hoopt het NBTC op ruim vijfhonderdduizend meer toeristen dan vorig jaar, toen bijna 16 miljoen buitenlanders Nederland aandeden. Onder hen waren bijna 300.000 Chinezen.