Files door strandgangers die weer naar huis gaan

Doordat strandgangers massaal de stranden verlaten, staan zaterdagmiddag op verschillende plaatsen files. Zo is er vertraging op de N57 naar zowel Ouddorp als Middelburg en op de N256 naar Goes.

Zaterdagochtend stond het op verschillende plaatsen al vast richting de stranden. De ANWB meldde grote drukte bij Bergen op Zoom, door verkeer dat de A58 richting Vlissingen op wilde.

Ook op de N59 naar Zierikzee en de N57 op Voorne-Putten stond het strandverkeer vast. In Noord-Holland was het filerijden op de wegen naar Zandvoort en Bloemendaal. De NS laat extra treinen rijden van Amsterdam naar Zandvoort.

In Scheveningen was het zo druk dat de politie mensen adviseerde niet meer te komen. De trams waren de hele dag overvol.

Wegwerkzaamheden

Naast strandfiles zijn er ook files die samenhangen met werkzaamheden, zo is de A4 bij Leiden dicht richting Den Haag.

De omleidingsroute loopt via de A44, maar die weg is volgens de VerkeersInformatieDienst niet berekend op veel verkeer.

Op de A44 verwachtte de VID problemen bij Wassenaar, maar ook op de N207 richting Alphen aan den Rijn zal het druk zijn.

A4

Ook in de richting van Amsterdam wordt er gewerkt op de A4, daar zijn slechts twee rijstroken beschikbaar tussen Hoogmade en het Ringvaart-Aquaduct.

De werkzaamheden op de A4 duren tot maandagochtend 5.00 uur. Ook op de A1 en A6 wordt drukte verwacht, door werk aan de knooppunten Muiderberg en Diemen.

Gewonde bouwvakker

Een bouwvakker is zaterdag gewond geraakt toen hij van een viaduct boven de A4 in Badhoevedorp afviel. Dat meldt de Veiligheidsregio Kennemerland.

Hij viel rond 13.30 uur 10 meter naar beneden en kwam terecht in de bosjes op de Nieuwemeerdijk. Bij de val heeft hij flink letsel opgelopen aan beide benen, aldus de politie.

De 29-jarige man uit Gouda is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De man was bezig met de aanleg van een geluidsscherm. De arbeidsinspectie doet onderzoek.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie