Beekse Bergen laat bezoekers tussen wilde dieren slapen

Bezoekers van Safaripark Beekse Bergen kunnen voor de zomer van 2018 gaan slapen tussen de wilde dieren. In een gebied van 42 hectare wordt het resort gebouwd en komen er luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid over de savannes en bosgebieden te staan.

De bouw van Safari Resort Beekse Bergen kost ruim 100 miljoen euro. Inmiddels is er gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het nieuwe bungalowpark dat bij Safaripark de Beekse Bergen gebouwd wordt, moet zorgen voor een derde meer bezoekers voor het park. Dat zei directeur Dirk Lips van moederbedrijf Libéma dinsdag tegen het ANP. 

Volgens Lips is de nieuwe belevenis uniek in Europa. "De dieren komen heel dichtbij, maar wel veilig. Er komt een gracht van zeven meter breed, dus als de dieren daar in de buurt staan, zijn ze op 10 meter van het terras van je huisje. Dat is heel dichtbij.''

Het safaripark heeft al een vakantiepark, maar daar komen nu ook huisjes bij die tussen de dieren staan. Voor de zomer van 2018 moeten er 239 accommodaties opengaan, daarna komen er nog 186 bij. "Een bungalowpark alleen is niet meer genoeg in Nederland", stelt Lips. "Het moet echt een vakantiebestemming zijn. Hier hebben we het safaripark en het thema Afrika."

Safari

Gasten die tussen de dieren slapen, kunnen per voet, boot, bus of auto een safari doen om tijdens hun verblijf nog meer dieren te kunnen zien.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie