Het is zaterdag opnieuw erg druk op Schiphol. De luchthaven had vrijdag al voor extra drukte gewaarschuwd vanwege het begin van de meivakantie. 

Volgens een woordvoerder van de luchthaven is het weer een heel drukke dag, net als vrijdag. Veel reizigers klagen op sociale media over de grote drukte bij bijvoorbeeld de incheckbalies en de douane. 

Ook zondag en maandag rekent Schiphol op enorme aantallen reizigers. ''Voor zaterdag rekenden we op 190.000. Zondag en maandag gaan we over de 200.000'', zegt een woordvoerder. Dat zijn aantallen die normaal gesproken in de zomer worden gehaald.

''We vinden het heel vervelend dat mensen lang moeten wachten. We doen ons best en werken er hard aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen", stelt de woordvoerder van Schiphol. 

Maatregelen

De luchthaven heeft maatregelen getroffen om de drukte aan te kunnen. "We hebben extra medewerkers ingezet bij de securitychecks. Deze draait nu op volledige bezetting. Ook lopen er meer medewerkers in de vertrekhal om reizigers van informatie te voorzien."

Toch wordt het niet de drukste dag van het jaar. "Op de drukste dag verwachten wij op basis van een prognose op basis van ticketverkoop en het aantal vluchten op een dag rond de 225.000 reizigers. De prognose is nu dat de drukste dag medio augustus plaatsvindt, maar dit kan uiteraard nog veranderen."