Schiphol waarschuwt reizigers vrijdag voor extra drukte wegens het begin van de meivakantie.

"We verwachten vandaag rond de 208.000 reizigers op de luchthaven. Daarom adviseren we reizigers om op tijd te komen. Hou daarbij rekening met de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft en houd je daar ook aan", aldus een woordvoerder.

"Ook wanneer je handbagage hebt en niet meer langs de inckeckbalie hoeft moet je op tijd komen, Het kan bij de securitycheck deze dagen extra druk zijn." Daarom benadrukt de luchthaven om alleen spullen mee te nemen die mee mogen. "Let op welke vloeistoffen en andere spullen in de handbagage gaan. Wanneer alles in orde is scheelt dat veel tijd bij de securitycheck."

Schiphol heeft ook zelf maatregelen getroffen om de drukte aan te kunnen. "We hebben extra medewerkers ingezet bij de securitychecks. Deze draait nu op volledige bezetting. Ook lopen er meer medewerkers in de vertrekhal om reizigers van informatie te voorzien."

Toch wordt het niet de drukste dag van het jaar. "Op de drukste dag verwachten wij op basis van een prognose op basis van ticketverkoop en het aantal vluchten op een dag  rond de 225.000 reizigers. De prognose is nu dat de drukste dag medio augustus plaatsvindt, maar dit kan uiteraard nog veranderen."