De Verkeers Informatie Dienst (VID) verwacht zaterdag de drukste dag van dit skiseizoen. De start van de voorjaarsvakantie in de regio's midden en zuid kan in combinatie met verwachte sneeuwval vanuit de Alpen voor topdrukte op de weg zorgen.

In Frankrijk is voor toeristen die vertrekken uit de Alpen een zwarte zaterdag voorzien. De VID verwacht op het hoogtepunt 150 tot 200 kilometer file. Vooral richting Val Thorens kan het topdrukte worden.

Naar verwachting begint zaterdag de file al om 08.00 uur en kan het tot ongeveer 21.00 uur 's avonds duren. De wachttijd op de A43 en N90 bij Albertville loopt opnieuw op tot 3-4 uur.

Zondag kunnen wintersporters waarschijnlijk filevrij op hun bestemming komen. 

Oostenrijk

Ook richting de Duitstalige Alpen kunnen de wegen vol raken, vooral op de routes vanuit Munchen naar Oostenrijk. Op Oostenrijkse Fernpas (B179) kan de wachttijd oplopen tot twee uur.

Sneeuwval

De VID maakt zich "een beetje" zorgen over de situatie rondom het weekend, omdat er dan actieve sneeuwfronten vanuit het noordwesten over de Alpen trekken. Vakantiegangers wordt gevraagd de weersverwachting goed te blijven bekijken.