'Meer meldingen van ernstige verwondingen tijdens wintersport'

Het aantal ongelukken onder Nederlandse wintersporters is sinds het begin van het jaar met 10 procent toegenomen vergeleken met vorig jaar. Bovendien komen er dit jaar meer meldingen van ernstige verwondingen binnen

Dat meldt alarmcentrale Eurocross Assistance woensdag.

In totaal kwamen er dit wintersportseizoen zo'n zeshonderd meldingen van ongelukken binnen. De meest voorkomende letsels zijn gebroken onderbenen, schouderbreuken en kniebandletsel. Het aantal hersenschuddingen is afgenomen. 

"Wij hebben de indruk dat het letsel steeds ernstiger wordt. We zien bijvoorbeeld ook veel mensen met een bekkenbreuk, gescheurde milt of wervelfractuur'", zegt Eurocross arts Nicole Bootsma..

De alarmcentrale gaat samen met het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoeken wat de oorzaken zijn van de ernstigere verwondingen dit seizoen.

ANWB

De ANWB meldde eerder deze week al dat onfortuinlijke wintersporters dit jaar vaker de hulp van de alarmcentrale hebben ingeroepen dan voorgaande jaren. Daar ging het om rond de achthonderd meldingen van wintersporters met letsel tijdens de skivakantie. Volgens de ANWB werden de ongelukken vooral veroorzaakt door drukte op de skipistes.

De komende weken loopt dat aantal waarschijnlijk nog op, want tijdens de voorjaarsvakantie gaan ongeveer 400.000 Nederlanders op wintersport.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie