Er wordt een muur van kogelwerend glas gebouwd om de Eiffeltoren. Deze moet toeristen bescherming bieden tegen mogelijk terrorisme.

Sinds het Europees Kampioenschap voetbal in 2016 is de toren omringd door een metalen hek, maar dit was een tijdelijke methode om het monument te beschermen. Dit hek zal nu worden vervangen door een glazen wand van 2,5 meter hoog, meldt The Local.

De wand moet voorkomen dat kwaadwillende personen of voertuigen de locatie, die elk jaar door zes miljoen toeristen wordt bezocht, kunnen bestormen. Het is een onderdeel van het miljoenenplan om de beveiliging van de toren op te hogen.

Door de metalen hekken op de noordelijke en zuidelijke kant van de Eiffeltoren te vervangen met de glazen panelen, hebben toeristen en Parijzenaren volgens Martins een "aangenaam uitzicht op de toren vanaf de Champs de Mars en de Pont d'Iéna".

Kwetsbaar

"De terreurdreiging blijft hoog in Parijs en daarom moeten de meest kwetsbare plaatsen, waarbij de Eiffeltoren vooraan staat, worden voorzien van speciale beveiliging", laat Jean-Francois Martins weten, die verantwoordelijk is voor het toerisme in Parijs.