Skischoenen na zonsondergang taboe in skioord Tirol

Het Oostenrijkse wintersportoord Ischgl in Tirol stelt paal en perk aan het gebruik van skischoenen na zonsondergang. Mensen die na 20.00 uur nog op het schoeisel rondlopen, riskeren voortaan een boete. 

Met de maatregel wil de gemeenteraad van het populaire skioord vooral de veiligheid bevorderen. Het boetebedrag bedraagt standaard 25 euro, maar kan voor notoire overtreders tot 2.000 euro oplopen.

Skiën en snowboarden mag in Ischgl ook niet na 20.00 uur, omdat dat in het donker gevaar oplevert voor anderen. Met het skischoenverbod wil het gemeentebestuur vooral de wintersporters tegen zichzelf in bescherming nemen.

"Met skischoenen kun je op asfalt uitglijden", legde burgemeester Werner Kurz uit aan de Oostenrijkse omroep ORF. "Bovendien veroorzaken ze geluidsoverlast."

Wie na een dag op de piste tot na achten in de kroeg blijft plakken en geen gewone schoenen bij zich heeft, kan altijd nog een taxi nemen, redeneert de gemeente. Om legaal in te kunnen stappen blijft het toegestaan om maximaal 10 meter op skischoenen af te leggen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie