Air New Zealand verkozen tot beste vliegmaatschappij

Air New Zealand is verkozen tot beste vliegmaatschappij. De maatschappij wint deze award voor het vierde jaar op een rij.

De winnaar is gekozen door AirlineRatings.com, een website waarop experts en passagiers veiligheid en kwaliteit van vliegmaatschappijen beoordelen.   

Air New Zealand verdient de award vanwege hun buitengewone financiële prestaties, uitzonderlijke innovaties voor tijdens vluchten, veiligheid, milieuvriendelijkheid en motivatie van de medewerkers. Hiermee is de maatschappij volgens AirlineRatings.com een voorbeeld voor de vliegindustrie. 

Beste prijsvechter

Virgin America (The Americas), Scoot (Asia/Pacific), Kulula.com (Africa/ Middle-East) and Norwegian (Europe) behoren tot de vier beste prijsvechters. "Deze maatschappijen hebben misschien niet altijd de laagste prijs, maar ze bieden wel altijd de beste kwaliteit."

De beste eerste klas-vluchten worden aangeboden door Etihad Airways. "De toewijding van Etihad kent geen grenzen. De eerste klas is hier indrukwekkend en de maatschappij legt de standaard van luxe vluchten nog hoger."

Economy class

Singapore Airlines biedt de beste economy class-vluchten aan. Volgens het onderzoek is de maatschappij al tientallen jaren voorloper op in deze categorie. In 1960 was Singapore Airlines de eerste maatschappij die hoofdtelefoons en gratis drankjes aanbood aan passagiers in deze klasse. 

Het beste kabinepersoneel vinden reizigers bij Virgin Group en de beste catering wordt verzorgd door Qantas.

KLM en Transavia scoren in de test het hoogst haalbare op het gebied van veiligheid. KLM krijgt vijf van de zeven sterren bij de algehele beoordeling, Transavia behaalt hier een score van 2,5 op de vijf.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie