'Wintersportseizoen lijkt goed te beginnen met sneeuwval'

Met de eerste sneeuw op de pistes lijkt het wintersportseizoen goed te beginnen. Er ligt maandag al 3 centimeter sneeuw op pistes van de Alpe d'Huez, meldt nieuwssite Bfmtv. 

Overal in Savoie en Haute-Savoie heeft het in wintersportgebieden gesneeuwd.

De nieuwssite ziet er een goed teken voor het naderende seizoen in. De pistes gaan pas eind deze maand open, maar het aantal reserveringen in wintersportcentra loopt dankzij de sneeuwval op.

In het weekeinde viel er boven de 700 meter hoogte ook sneeuw in de Zwitserse Alpen, vooral in het aan de Franse Savoie grenzende zuidwesten van het land. Op grote hoogte viel 20 tot 30 centimeter, aldus Zwitserse media.

Oostenrijk

De Oostenrijkse krant Kronen Zeitung bericht maandag dat de winter in het land is aangekomen. Zondag waren er op de autosnelweg van Innsbruck naar de Brennerpas al grote winterse problemen in het verkeer. Dat liep vast door hevige sneeuwval. In het zuidwesten van Duitsland waren er verkeersproblemen doordat automobilisten of vrachtwagenchauffeurs verrast werden door gladheid.

In de noordelijke Alpen wordt maandag sneeuwval verwacht vanaf 500 meter hoogte, in de zuidelijke Alpen vanaf 800 meter hoogte.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie