Uber krijgt vaste plek op Schiphol

Taxidienst Uber krijgt een nieuwe vaste plek op Schiphol. De chauffeurs kunnen hun klanten vanaf donderdag oppikken bij de aankomsthal. Ze staan dan naast de taxibaan.

Uber is in Nederland beschikbaar in de hele Randstad, dus ook op Schiphol. Maar nu moeten passagiers na aankomst van de bagageband naar de vertrekhal lopen. Daarbuiten staan de Uber-auto's en kunnen ze instappen.

Vanaf donderdag staan de wagens op een speciale baan voor besteld vervoer. Die is afgesloten. Klanten moeten daar 2,50 euro extra voor betalen, bovenop de ritprijs.

De dienst UberBLACK verhuist als eerste. Daar kunnen mensen een luxeauto boeken. Over een paar weken verhuizen ook UberX (goedkopere auto's) en UberVAN (busjes).

Ruzie

Schiphol kampt al met een ruzie tussen taxichauffeurs vanwege ronselaars. Die benaderen mogelijke passagiers al in de aankomsthal en proberen ze hun auto in te krijgen. De ronselaars hebben geen vergunning en zijn niet bij een centrale aangesloten. De officiële taxichauffeurs die buiten bij de standplaats staan te wachten op passagiers, zijn daar boos over.

Uber staat buiten die ruzie. ''Onze klanten lopen niet dwalend naar buiten op zoek naar een rit. Ze hebben al geboekt. En onze chauffeurs staan niet te wachten op een rit, ze komen alleen als iemand ze besteld heeft'', aldus een woordvoerster. Maar in de ogen van veel taxichauffeurs maakt Uber zich, net als de ronselaars, schuldig aan broodroof. Uber wil niets zeggen over eventuele maatregelen om een confrontatie tussen de nieuwe buren te voorkomen.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie