Parkeren op grote luchthavens als Schiphol en Brussels Airport wordt duurder. Brussels Airport heeft zijn inrijtarief met 10 euro verhoogd en is nu 99 euro. Bij Schiphol kost parkeren 82,20 euro per week. 

Dit blijkt uit onderzoek dat is gedaan door Vliegveldinfo. Hierbij werd gekeken naar vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse luchthavens. Hoe groter het vliegveld des te hoger de parkeerkosten.

Vijf van de zes duurste vliegvelden om te parkeren zijn grote luchthavens: Schiphol, Brussels, Keulen Bonn, Bremen en Charleroi. Een week parkeren bij Münster Osnabrück Airport is het goedkoopst, hier betaal je 27 euro. 

In 2015 zag Schiphol Group de omzet uit parkeergelden stijgen met 4,3 procent tot 108 miljoen euro. Het is de op drie na belangrijkste inkomstenbron voor de luchthaven, na havengelden en passagiersheffingen, concessies en vastgoed. 

Op grote luchthavens hebben reizigers meer keuze uit bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen. Grote vliegvelden kunnen daardoor hogere parkeerkosten vragen. De aanwezigheid van andere reismogelijkheden in de nabije omgeving, zoals treinstations of alternatieve parkeergelegenheden, is nauwelijks van invloed op de parkeertarieven.