Hawaiian Airlines verdeelt passagiers op lijnvlucht om veiligheid

Hawaiian Airlines verdeelt voortaan passagiers op de vlucht tussen Honolulu en Amerikaans-Samoa. De maatschappij doet dat vanwege het gewicht en de veiligheid van de mensen in het toestel.

Aanleiding voor de aanpassing van de regels was dat vliegtuigen van de maatschappij meer brandstof verbruikten dan werd aangenomen op het traject tussen Honolulu en Amerikaans-Samoa.

Na een vrijwillig weegonderzoek van passagiers op de lijnvlucht werd duidelijk dat passagiers inclusief handbagage gemiddeld ruim dertien kilo zwaarder waren dan werd gedacht.

Naar aanleiding van deze resultaten mogen passagiers niet meer zelf hun stoel in het toestel selecteren. De maatschappij komt nu met vastgestelde stoelen om het gewicht evenredig te verdelen over het vliegtuig.

Discriminatie

"Wat ze zeggen is dat Samoanen overgewicht hebben", aldus een van de passagiers. De regel wordt discriminatie genoemd door sommigen omdat het enkel geldt op de vlucht van en naar Pago Pago in Amerikaans-Samoa.

Volgens een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij is "dat is een totaal verkeerde aanname". De mensen worden verspreid omdat het vliegtuig anders mogelijk te zwaar is op sommige gedeeltes bij een noodlanding.

Ook laat de maatschappij weten dat er geen klachten waren ontvangen tijdens het vrijwillige gewichtsonderzoek.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie