Het aantal hotelovernachtingen in Nederland blijft toenemen, in Drenthe is de hoogste stijging waar te nemen. Het aantal overnachtingen in deze provincie steeg met 25 procent. In Amsterdam blijven de meeste mensen slapen. 

Dit schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)Landelijk steeg het aantal overnachtingen met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Na Drenthe had Overijssel een stijging van 21 procent.

In het eerste half jaar van 2015 logeerden 330.000 mensen in Drenthe. In de eerste zes maanden van 2016 waren dat er 414.000. Dat zijn er 84.000 meer.

Veruit de meeste toeristen kwamen uit eigen land. Het grootste deel van de internationale gasten kwam uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en uit België. Het aantal overnachtingen van Chinezen, dat vorig jaar nog sterk groeide, nam juist af. Ook gasten uit Brazilië en Rusland boekten minder. 

Amsterdam

Amsterdam is koploper als het gaat om hotelovernachtingen. Bijna een derde van het totaal, en ruim de helft van de hotelovernachtingen door buitenlanders, vindt plaats in de hoofdstad. Van de binnenlandse overnachtingen is dat 11 procent.

Bij al deze cijfers gaat het om hotels, pensions en bed-and-breakfastaccommodaties, niet om Airbnb's.